افزودن آدرس جدید

ذخیره لغو

دوربین خوب، یار خوب! آیا تا به‌حال آرزو کرده‌اید که بتوانید مانند یک عکاس حرفه‌ای، عکس‌هایی باورنکردنی ثبت کنید؟ شما برای این کار به دوربینی که بتواند یار و همراه شما در خلق تصاویر و ویدیوهای خیره‌کننده باشد، نیاز دارید. مشخصاتی مانند رزولوشن، لنز، حساسیت سنسور، نرم افزار داخلی دوربین و فرمت تصویر از مواردی هستند که باید هنگام خرید دوربین به آن توجه کنید. در این مقاله از مرکز تجاری آنلاین مالتیمال این موارد را جزئی‌تر بررسی خواهیم کرد.

وضوح

تصاویر کامپیوتری به نقاط کوچکی به نام پیکسل تقسیم می‌شوند. رزولوشن تعداد پیکسل‌های تصویر است. هرچه پیکسل بیشتر باشد، تصویر جزئیات بیشتری خواهد داشت. اما گول نخورید! امروزه رزولوشن دوربین احتمالا آخرین چیزی است که باید نگران آن باشید.
تقریبا تمام دوربین‌های دیجیتال، دارای وضوح تصویر مناسبی هستند؛ به‌شکلی که جزئیات تصویر شما به‌خوبی معلوم باشد. پس اولین نکته‌ای که باید در انتخاب بهترین دوربین بدانید این است که رزولوشن دوربین را به یک نقطه تصمیم‌گیری در انتخاب دوربین خود تبدیل نکنید.

برای خرید قطعات دیجیتالی اینجا کلیک کنید.

لنز

وقتی صحبت از لنز می‌شود، چند مفهوم هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. دیافراگم لنز اولین مورد است. دیافراگم لنز هرچقدر بزرگ‌تر باشد، نور بیشتری جمع می‌شود و برای گرفتن یک عکس خوب به نور کم‌تری نیاز دارید. این موضوع به‌ویژه، هنگام عکس‌برداری در فضای بسته بیشتر به چشم می‌آید. دیافراگم لنز با f/number مشخص می‌شود و هرچه اعداد کوچک‌تر باشند یعنی دهانه لنز بزرگ‌تر است. 
دومین مسئله‌ای که باید به آن توجه کنید، زوم فاصله کانونی لنز یا محدوده زوم است. فاصله کانونی، بزرگنمایی لنز را تعیین می‌کند. مورد بعدی مربوط به لنز، کیفیت آن است. لنزهایی با فاصله کانونی و دیافراگم یکسان می‌توانند از نظر کیفیت تفاوت قابل‌توجهی داشته باشند. 
یک لنز ضعیف آن‌قدر شارپ نیست و ممکن است دارای انحراف رنگی باشد؛ این بدین معنی است که همه رنگ‌ها نمی‌توانند به یک فوکوس برسند. برخلاف دیافراگم و زوم، نمی‌توانید کیفیت لنز را از روی مشخصات معمولی تشخیص دهید. درنتیجه بهترین راه برای داشتن یک لنز خوب، خواندن نظرات و خرید از برندهای معتبر محسوب می‌شود.

حساسیت سنسور

در شرایط نور کم، هیچ‌چیز بیشتر از حساسیت سنسور بر کیفیت تصویر تأثیر نمی‌گذارد. با نور کم، تصاویر می‌توانند نویز داشته باشند؛ اما باید بدانید که مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده نویز در یک حسگر، اندازه پیکسل‌های جداگانه است. بنابراین برای نویز کم‌تر، یک سنسور بزرگ و تعداد پیکسل کم‌تر می‌خواهید! قراردادن ده‌ها مگاپیکسل در سنسورهای کوچک به معنای پیکسل‌های بسیار ریز است که به‌نوبه خود به معنای تصاویر نویزدار در نور کم خواهد بود.

برای خرید از آمازون کافی است به صفحه آمازون مالتیمال مراجعه کنید.

تثبیت تصویر

لرزش دست، دشمن دیرینه عکاسان و فیلمبرداران، می‌تواند لحظات ناب را به تصاویری تار و بی‌کیفیت تبدیل کند. فناوری تثبیت تصویر به کمک شما آمده است تا با لرزش‌ها خداحافظی و عکس‌هایی واضح و ویدیوهایی روان ثبت کنید.
این فناوری در دو نوع اصلی وجود دارد:
•    تثبیت‌کننده درون لنز (IS) 
•    تثبیت‌کننده درون بدنه (IBIS)
انتخاب بین IS و IBIS به نیازها و بودجه شما بستگی دارد. IS به‌طور کلی مقرون‌به‌صرفه‌تر است و در طیف وسیع‌تری از دوربین‌ها وجود دارد. IBIS به‌خصوص برای ویدئو، عملکرد بهتری ارائه می‌دهد؛ اما معمولا گران‌تر است و در دوربین های کم‌تری یافت می‌شود.

Image

فاصله کانونی لنز 

فاصله کانونی، یکی از مهم‌ترین مفاهیم در عکاسی است که درک آن به شما کمک می‌کند تا عکس‌هایی خلاقانه‌تر و تاثیرگذارتر ثبت کنید. این مفهوم، به‌طور ساده، به فاصله بین لنز دوربین و حسگر آن اشاره دارد و تعیین می‌کند که سوژه شما چقدر در قاب دوربین بزرگ یا کوچک به نظر برسد. فاصله کانونی در انواع لنز متفاوت است. لنزهای زوم، محبوب‌ترین نوع لنز در بین عکاسان هستند.
این لنزها به شما این امکان را می‌دهند که بدون نیاز به تعویض لنز، زاویه دید خود را از زاویه دید عریض (برای عکس‌های منظره یا گروهی) تا تله‌فوتو (برای عکس‌های پرتره یا ورزشی) تغییر دهید. فاصله کانونی لنزهای زوم معمولا بر حسب میلی‌متر نشان داده می‌شود؛ مانند 18-55 میلی‌متر. این اعداد نشان می‌دهند که کم‌ترین و بیشترین فاصله کانونی لنز چقدر است.
به‌عنوان مثال، لنز 18-55 میلی‌متری امکان عکاسی با زاویه دید واید در 18 میلی‌متر و زوم تا 55 میلی‌متر را به شما می‌دهد. در دوربین‌های DSLR و بدون آینه، اندازه سنسور دوربین نقش مهمی در نحوه عملکرد فاصله کانونی لنز دارد.
در دوربین‌های فول‌فریم، که سنسورهای بزرگ‌تری دارند، فاصله کانونی لنزها دقیقا همان چیزی‌ست که روی لنز نوشته شده است. اما در دوربین‌هایی که سنسورهای کوچک‌تر دارند، مانند دوربین‌های APS-C، فاصله کانونی را باید بیشتر از آن‌چه که روی لنز نوشته شده است در نظر بگیرید.

برای خرید دوربین کافی است اینجا کلیک کنید.

ایزو

ایزو هم یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که به شما کمک می‌کند تصاویر در نور کم با فلش، کیفیت بهتری داشته باشند. البته باید به خاطر داشته باشید ایزوی بیشتر به‌تنهایی نمی‌تواند کیفیت را بالا ببرد و میزان نویز به اندازه و کیفیت سنسور و همچنین توانایی پردازش تصویر هم بستگی دارد. 

سرعت شاتر

سرعت شاتر هرچه‌قدر بالاتر باشد، توانایی ثبت یک جسم متحرک با وضوح بیشتری امکان‌پذیر است. این موضوع به‌ویژه برای عکس‌برداری از سوژه‌های متحرک، ویژگی کاربردی محسوب می‌شود. 

Image

راهنمای نهایی انتخاب دوربین عکاسی با مالتی‌مگ 

در این مطلب از مالتی‌مگ، به بررسی ویژگی‌های کلیدی یک دوربین خوب پرداختیم. با در نظر‌ گرفتن این نکات، می‌توانید دوربینی را انتخاب کنید که نیازها و سلیقه شما را به بهترین نحو برآورده کند. به‌یاد داشته باشید که هیچ دوربین کاملی وجود ندارد و بهترین دوربین برای شما، دوربینی است که با بودجه، نیازها و سبک عکاسی شما مطابقت داشته باشد.
 

نظرات کاربران + افزودن نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر